Hallo allemaal,
Vandaag is het eigenlijk Tineke haar beurt om iets te plaatsen, maar door persoonlijke omstandigheden is dit even niet gelukt en daarom wil ik jullie verblijden met een tutorial van mij uit de "oude doos". Zeker omdat de kerstkaarten straks weer gemaakt worden, dacht ik dat het wel leuk zou zijn om deze tutorial over het inkleuren van sneeuwpoppen nogmaals eens te laten zien.
Er zijn uiteraard zeker meerdere kleurvarianten mogelijk, maar ik geef jullie hierbij mijn favoriete kleurnummers en de nummers die ik gewoon eens "getest" heb om buiten mijn comfortzone te denken. Wat ik nl. wel vind, is dat je juist meerdere kleuren kan gebruiken en dit dan vervolgens kan laten afhangen van je keuze in designpapier.
Vaak voor de warmere tinten kun je dan ook beter de W- of E-kleuren gebruiken en de wat koelere tinten zit ik meer aan C, N of BG/B te denken. Dus leg altijd je designpapier ernaast voordat je een keuze maakt welke kleur je sneeuwpop gaat krijgen.
Ik start nu met mijn donkerste kleur nummer (B000) en ben bij sneeuwpoppen wil je natuurlijk zoveel mogelijk wit laten i.v.m. de sneeuw. Daarom heb ik alleen de schaduwpunten gekleurd en laat het midden voornamelijk wit. Daarna heb ik mijn middenkleur (BG000) gepakt en heb net over de donkerste kleur gekleurd met mijn middenkleur door middel van de flicking-techniek.
Dan pak ik mijn lichtste kleur (BG0000) en dan ga ik over het geheel heen, maar laat dus een groot gedeelte ongekleurd.
Voor de tweede Sneeuwpop-afbeelding heb ik de kleurnummers BV20, BV31, V20, BV0000 gebruikt. Dit is echt een kleur die ik ad random uit mijn koffer heb gepakt. Het is ook een wat koelere kleur en het is wat apart, maar toch vind ik het wel mooi voor een sneeuwpop. Je kunt dezelfde techniek gebruiken als ik hierboven heb uitgelegd qua opbouw van je kleur.
Mijn derde kleurvariant is C1,0 en 00 en ook hiervoor gaat de techniek hetzelfde. Omdat ik voor deze pop een heel lichte paperpad in gedachte had met mintgroen en zachtrood, vind ik dus een koele grijze kleur beter passen voor een sneeuwpop. En door de aankleding van de rest van je pop qua kleuren ziet dit afdrukje er weer heel anders uit.
Voor de vierde beer heb ik de kleuren N1, C0, C00 gebruikt. Door de N erbij te gebruiken, zie je dat er net meer diepte in de pop komt dan met alleen C-kleuren.
Deze vijfde sneeuwpop heeft een warmere uitstraling en dit komt omdat je hierbij dus de W-tinten gebruikt zijn. Deze pop heb ik de kleurnummers W1, 0, 00 gegeven:
Als laatste variant wil ik jullie graag kleurnummers E40,41,42 laten zien. Deze is relatief donker en had ik zelf niet zo snel aan gedacht, maar ook deze kleur vind ik erg mooi voor bij warmere wintertinten.
Ik hoop dat ik jullie hiermee een ideeën heb gegeven voor de verschillende kleurmogelijkheden die je kunt gebruiken voor allerlei sneeuwpoppen. Hieronder nog even een uitwerking van een van de afdrukjes (variant 6 met de nummers E40,41 42), zodat je deze vooral op een kaart terugziet met zijn donkere kleuren:
Ik wens jullie allemaal alvast een fijn weekend! Ik kom zondag graag weer terug met een nieuwe creatie op mijn "dag".
Lieve groetjes, Chantal