Pagina's

zondag 22 december 2013

Merry Christmas everyone!


Goedemorgen allemaal,

Vandaag laat ik jullie twee van mijn eerdere creaties zien die ik gemaakt heb. Ik wil nl. met deze creaties iedereen een geweldig mooie Kerst wensen en alvast een heel gelukkig, gezond en natuurlijk creatief 2014! Deze creaties vind ik zelf een van de mooiste die ik het afgelopen jaar gemaakt heb en daarom show ik ze graag ook nog hier op Duymelot. Het oorspronkelijke patroon van de Arreslee komt bij Sandra's Scrapshop vandaan.


Ik heb mijn arrenslee met rendieren eerst gemaakt (volgens het patroon) (zie hieronder de foto's en mijn uitleg). Maar toen ik op internet opzocht hoe de kleuren van een rendier nu precies eruit zien, kwam ik een cartoonplaatje tegen van Santa die wegvliegt in zijn arrenslee en rendieren. Mijn inspiratie voor een tweede creatie was geboren hahaha. Ik kon niet wachten om ook een kaartvariant ermee te maken en had het idee helemaal in het hoofd. Santa moet gewoon van de kaart af vliegen! Ik heb daarom het patroon in alles verkleind op de Silhouette Cameo.

Het designpapier is van Pion - Wintertime in Swedish Lapland. Ik heb veel Magnolia stempels gebruikt. De kerstman is Santa uit de Santa Collectie 2008, maar ik heb zijn zak met cadeautjes eraf geknipt en voorin de arrenslee gelegd. De tweede zak met cadeautjes is de stempel Sack with presents - Santa Collectie 2008.

De achtergrond met huisjes is de Winter Background - Night uit de Winter collectie 2008. Ik heb de lucht met mijn airbrush gedaan in de copic kleuren B93-B97 en B97. Eindelijk is het mij gelukt het egaal en soepel over te laten lopen (oefening baart kunst hihihi).


Ik had ook gelijk het idee bij deze Easelkaart om er weer een frame-easelkaart van te maken, zodat je ook diepte in je Kerstverhaal kunt geven en daarom wilde ik persé een Tilda die ook uit de kaart kan stappen... Dit is uiteindelijk Tilda on the roof uit de A Christmas Story 2012 geworden.


Verder heb ik de bovenkant rustig gehouden en alleen wat bloemen, besjes en de gave stans van Memory Box van de dennenaalden-border gebruikt, maar ook "kapot" geknipt om stukjes te gebruiken. De sterren zijn ook van Memory Box. Verder het geheel afgewerkt met Snowtex. Let ook eens op de kleine belletjes aan de arrenslee! Die zie je straks in het groot ook weer terug.

De onderkant van de easelkaart heb ik de tekst van A Merry Christmas gebruikt uit de collectie - Sweet Christmas 2011. Ik heb deze gestempeld met Versamark en met wit embossingpoeder verhit. Verder ook weer bloemen en snowtex erop verwerkt en de kaart is klaar!Ik heb voor de Arreslee Cool Santa - Merry Little Christmas 2010 gekleurd. Het elfje is Jolly Tilda uit dezelfde collectie als Cool Santa. Je ziet ook weer de pakjes in de arrenslee. 

De rendieren heb allemaal een belletje om gegeven, maar ieder zijn eigen kleur (rood, wit en zilver). Het gewei en de bef heb ik met acrylverf gedaan door wit met bruin te vermengen.


Hier zie je het totale tafereel en ik heb alles vastgeplakt op een kartonnen ondergrond en daarop tacky glue gesmeerd. Ik had nog van dat poedersneeuw dat je voor je huisjes misschien gebruikt tijdens de kerstdagen en dat heb ik royaal gestrooid op de ondergrond. Het hek heb ik wit geverfd en rondom de arrenslee geplakt. Ik heb de bomen van de Intratuin gebruikt die ik altijd bij mijn kersthuisjes tijdens kerst heb staan...


Let ook eens weer op die lieve belletjes aan de achterkant van de arrenslee... Dat komt ook weer terug op mijn easelkaart. Hierboven zie je een goede close-up van de stempels en hoe ik ze gekleurd heb. Ik heb voor zowel de kaart als voor 3d project de zelfde kleuren gebruikt van mijn copics:

Huid: E13,11,00,000,0000,R20,00
Haar Tilda's: E57,55,53,51,50
Haar kerstman: E42,41,40
Rood: E19,08,07,24
Grijs: C7,5,3,1
Wit: C3,1,00
Zak cadeautjes: E37,35,31


Nou dit was mijn (kerst)verhaal. Ik hoop dat jullie deze creaties (opnieuw) mooi vinden. Ik wens iedereen fijne Kerstdagen!

3 opmerkingen:

Christina C. zei

Adore your spectacular creations....always a pleasure to visit your blog! Wishing you a very merry Christmas!

Malika zei

Je creaties zijn echt heel mooi. Prettige kerst en gelukkig Nieuwjaar

malika

verascrap zei

Heel erg mooi Chantal, toppie !!