Pagina's

zondag 29 december 2013

Vintage flower girl

(click to enlarge photo)

Dag lieve allemaal!

Vandaag wil ik jullie een Vintage kaartje laten zien. Het plaatje heb ik gevonden op internet en vervolgens uitgeprint. Ik vond die kleuren in haar boeket bloemen precies passen bij het papier van Maja Vintage - Spring.

Ik ben helemaal wauwsa van die klassieke fiets van Marianne Design. De fiets heb ik met embossingpoeder licht zilver bewerkt en daarna met doorzichtige cracklepaint ingesmeerd... Vervolgens wat pumic stone distress inkt om het een beetje ouder te maken.


Verder heb ik weer bloemen gebruikt van o.a. Wild Orchid Craft. Ik heb Snowtex gesmeerd op de bloemen en appeltje om de witte structuur erop aan te geven.


De hartjes heb ik bewerkt met Stampendous Fran-tage Shabby White. Het kant en het kleihartje maken het geheel af en het lint is uit eigen voorraad.


Ook heb ik weer ribbelkarton van Joy gebruikt, wondgaas en parellint. De kaart is zelf gemaakt van de Frilly 7 Go Kreate XXL mallen.

(click om te vergroten)

Ik wens iedereen nog een fijne zonnige zondag en alvast een geweldige jaarwisseling en tot in 2014! 

Lieve groetjes, Chantal


zaterdag 28 december 2013

Een laatste kerstkaart (denk ik)

Hallo weer blogvolgers,

ik weet de kerst is voorbij, maar deze wilde ik jullie toch nog laten zien omdat dit wat ik met deze kaart gedaan heb ook kan op bv een verjaardagskaart.
Ik ben net thuis van mijn avonddienst en zag dat er al 2 dagen niets geplaatst was en dacht, het wordt toch wel tijd om de dames weer van wat inspiratie te voorzien ;-) Dus toch nog maar even deze kaart geplaatst.


Ok, wat heb ik gedaan om deze kaart te maken?
De basis is gewoon een 15 x 30 cm linnen cardstock dubbel gevouwen zodat je een 15 x 15 cm kaart krijgt en dan kun je er zelf nog voor kiezen om de vouw aan de boven of aan de zijkant te maken.
Daarop iets kleiner een mooi Maja Design papier en daarop weer een iets kleiner Maja Design papier waarvan je de linker bovenhoek niet vastplakt maar schuurt en omvouwt waardoor je een ruimte creëert om zoals in dit geval 2 tags in te steken die ook uit het Maja Design papier komen.
Ook de "postzegel"komt uit dezelfde serie van Maja Design.
De letters zijn van MDF voorzien van een leuk stukje design papier en sneeuw en voor een verjaardagskaart kun je er bv hoera van maken want Astrid heeft alle letters in haar winkel, niet in de webwinkel, maar als je haar belt of mailt, komt dat helemaal goed.
Onder de letters heb ik rood kant van Marianne Design geplakt.


Hierboven zie je de de 2 tags uit het omgevouwen hoekje komen en in de tags doe je dan bijpassende kleurtjes kant en/of lint.


Hierboven  zie jet hetzelfde hoekje maar dan zonder de tags erin gestopt.


En hier dan de tags zelf en zoals je misschien al gezien hebt....ik heb alles met een schaartje gedisstressed en geinkt en deeltjes met sneeuw gemaakt, ook de tags.


Tilda is uiteraard met mijn copics gekleurd en de muts is voorzien van sneeuw

Hier zie je de "postzegel" nog wat beter en hier zie je ook dat ik met lichtgewicht klei van Fimo een klein ornamentje van hulstblaadjes gemaakt heb en de besjes heb ik gekleurd met een rode copic marker.
Ook het lichtgewicht klei van Fimo heeft Astrid in haar assortiment.


En als laatste een foto van de binnenkant van de kaart, simpel gehouden zodat je er nog wat op schrijven kunt en een stukje washi tape van MD en het is af.

Nou met niet al te veel fantasie, ander mooi Maja Papier kun je dit ontwerpje heel leuk gebruiken voor een verjaardag of beterschap kaart, dus ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.

Ik wil jullie verder een heel fijn uiteinde en een nog veel beter  2014 wensen met veel gezondheid en veel creativiteit,

Creatief liefs,

Mary

woensdag 25 december 2013

A Joyful Christmas

Hallo allemaal,
Zo op deze kerstmorgen toch nog een kaartje van mij, en dan ook mijn laatste kerstkaart van dit jaar !!
Het wordt weer tijd om andere dingen te maken....genoeg leuke stempels zitten te wachten hihihi .

Mijn kaartje is gemaakt met een stans van Go Kreate, en met het papier van de paperpad van Maja Design " Vintage frost Basics" . De plaatjes en tekst komen ook uit die paperpad , ik vindt ze zelf heel mooi om kaarten mee te maken, eens wat anders !
Het is geen groot kaartje dus heb ik alleen een grote sneeuwvlok van Unique gebruikt en plakparels en verschillende bloemen.

Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen hopelijk met veel gezelligheid en lekker eten !!
Tot de volgende keer.
Groetjes, Vera

dinsdag 24 december 2013

Christmas star...

Hallo allemaal,
Hier nog even tussen alle kerstdrukte door toch nog een creatie van mij om aan jullie te laten zien.
Ik heb een 3d ster hanger gemaakt met mn silhouette. Het patroon komt van sandra scrapsels vandaan.


Het papier is van maja design uit de vintage autum serie. De magnoliaatjes komen uit de winterwonderland collectie  Omdat de afdrukjes te groot waren om op de ster te plakken heb ik er een hanger van gemaakt. De rondjes zijn met een nestabilitie gemaakt en versierd met een takje van magnolia doohickey en wat besjes van magnolia en een roosje.

Ik wil gelijk iedereen hele fijne en vooral gezellige feestdagen toewensen met al jullie dierbaren....

zondag 22 december 2013

Merry Christmas everyone!


Goedemorgen allemaal,

Vandaag laat ik jullie twee van mijn eerdere creaties zien die ik gemaakt heb. Ik wil nl. met deze creaties iedereen een geweldig mooie Kerst wensen en alvast een heel gelukkig, gezond en natuurlijk creatief 2014! Deze creaties vind ik zelf een van de mooiste die ik het afgelopen jaar gemaakt heb en daarom show ik ze graag ook nog hier op Duymelot. Het oorspronkelijke patroon van de Arreslee komt bij Sandra's Scrapshop vandaan.


Ik heb mijn arrenslee met rendieren eerst gemaakt (volgens het patroon) (zie hieronder de foto's en mijn uitleg). Maar toen ik op internet opzocht hoe de kleuren van een rendier nu precies eruit zien, kwam ik een cartoonplaatje tegen van Santa die wegvliegt in zijn arrenslee en rendieren. Mijn inspiratie voor een tweede creatie was geboren hahaha. Ik kon niet wachten om ook een kaartvariant ermee te maken en had het idee helemaal in het hoofd. Santa moet gewoon van de kaart af vliegen! Ik heb daarom het patroon in alles verkleind op de Silhouette Cameo.

Het designpapier is van Pion - Wintertime in Swedish Lapland. Ik heb veel Magnolia stempels gebruikt. De kerstman is Santa uit de Santa Collectie 2008, maar ik heb zijn zak met cadeautjes eraf geknipt en voorin de arrenslee gelegd. De tweede zak met cadeautjes is de stempel Sack with presents - Santa Collectie 2008.

De achtergrond met huisjes is de Winter Background - Night uit de Winter collectie 2008. Ik heb de lucht met mijn airbrush gedaan in de copic kleuren B93-B97 en B97. Eindelijk is het mij gelukt het egaal en soepel over te laten lopen (oefening baart kunst hihihi).


Ik had ook gelijk het idee bij deze Easelkaart om er weer een frame-easelkaart van te maken, zodat je ook diepte in je Kerstverhaal kunt geven en daarom wilde ik persé een Tilda die ook uit de kaart kan stappen... Dit is uiteindelijk Tilda on the roof uit de A Christmas Story 2012 geworden.


Verder heb ik de bovenkant rustig gehouden en alleen wat bloemen, besjes en de gave stans van Memory Box van de dennenaalden-border gebruikt, maar ook "kapot" geknipt om stukjes te gebruiken. De sterren zijn ook van Memory Box. Verder het geheel afgewerkt met Snowtex. Let ook eens op de kleine belletjes aan de arrenslee! Die zie je straks in het groot ook weer terug.

De onderkant van de easelkaart heb ik de tekst van A Merry Christmas gebruikt uit de collectie - Sweet Christmas 2011. Ik heb deze gestempeld met Versamark en met wit embossingpoeder verhit. Verder ook weer bloemen en snowtex erop verwerkt en de kaart is klaar!Ik heb voor de Arreslee Cool Santa - Merry Little Christmas 2010 gekleurd. Het elfje is Jolly Tilda uit dezelfde collectie als Cool Santa. Je ziet ook weer de pakjes in de arrenslee. 

De rendieren heb allemaal een belletje om gegeven, maar ieder zijn eigen kleur (rood, wit en zilver). Het gewei en de bef heb ik met acrylverf gedaan door wit met bruin te vermengen.


Hier zie je het totale tafereel en ik heb alles vastgeplakt op een kartonnen ondergrond en daarop tacky glue gesmeerd. Ik had nog van dat poedersneeuw dat je voor je huisjes misschien gebruikt tijdens de kerstdagen en dat heb ik royaal gestrooid op de ondergrond. Het hek heb ik wit geverfd en rondom de arrenslee geplakt. Ik heb de bomen van de Intratuin gebruikt die ik altijd bij mijn kersthuisjes tijdens kerst heb staan...


Let ook eens weer op die lieve belletjes aan de achterkant van de arrenslee... Dat komt ook weer terug op mijn easelkaart. Hierboven zie je een goede close-up van de stempels en hoe ik ze gekleurd heb. Ik heb voor zowel de kaart als voor 3d project de zelfde kleuren gebruikt van mijn copics:

Huid: E13,11,00,000,0000,R20,00
Haar Tilda's: E57,55,53,51,50
Haar kerstman: E42,41,40
Rood: E19,08,07,24
Grijs: C7,5,3,1
Wit: C3,1,00
Zak cadeautjes: E37,35,31


Nou dit was mijn (kerst)verhaal. Ik hoop dat jullie deze creaties (opnieuw) mooi vinden. Ik wens iedereen fijne Kerstdagen!

zaterdag 21 december 2013

Wintergeluk met Edwin

Hallo weer blogvolgers,

door omstandigheden heb ik de afgelopen keren niet geplaatst, maar jullie hebben van mij nog de uitleg tegoed van mijn DT inzending van onze wedstrijd dus bij deze.


Deze keer heb ik een doosje gemaakt waarin 6 waxinelichtjes kunnen, dus een klein kerst cadeautje
De basis van het doosje is van het mooie linnen structuur papier. en het papier waar ik verder mee heb gewerkt is van Maja Design it's christmas time.
Edwin with sack komt uit een eerdere collectie van Magnolia en zo ook de boompjes welke ik uitgeknipt heb en voorzien heb van eiskristal van Viva Decor welke Astrid wel in de winkel heeft staan.
Dit is erg leuk om mee te werken en het lijkt wat op suiker, maar zooooooooooooooo leuk!
Ook heb ik kleine pomponnetjes als sneeuwballen gebruikt en van lichtgewicht klei van Fimo (het is in de winkel, dus vraag ernaar als je dit wilt hebben) heb ik het ovale frame gemaakt met daarin een tekstje met de hand geschreven en wat aangezet met pan pastel. wat geweldig spul is. 


Hier Edwin in detail en het bont van Edwin heb ik met sneeuw gemaakt wat ook in de winkel te verkrijgen is dus mocht je dit willen vraag Astrid hier dan naar.


Hier zie je de zijkant van het "boekje" wat naar de zijkant toe open klapt.


Detail van het frame waar je ook goed op kunt zien dat ik ook hier het eis kristal van Viva Decor gebruikt heb.


En als laatste de foto van de binnenkant met de waxine lichtjes, ik dacht dat ik nog groene had, maar helaas, dus dan maar rood en wit afgewisseld.
De stempel is een stempel van Different Colors, welke echt hele mooie teksten hebben en vandaar dat ik op de titel wintergeluk kwam ;-)

Ik hoop dat jullie het weer leuk vinden en ik hoop volgende week weer met wat nieuws te komen.

Voor de kerstdagen ben ik hier niet met een kaart dus ik wens jullie allemaal een hele fijne dagen en een goed, maar vooral gezond 2014 en dat we maar weer veel van jullie mooie inzendingen mogen ontvangen.

Creatief liefs,

Mary

donderdag 19 december 2013

Tilda in evening dress

Vandaag heb ik een nieuwjaarskaart voor jullie om te laten zien.
Gemaakt met Tilda in evening dress uit de Little Moscow collection.

Ingekleurd met de copics (de YG serie)
gebruikte materialen:
basiskaart gestanst met een go kreate mal #frilly 7
Het papier is van authentique
Tim holtz:
crescent moon and stars
wheatered clock
star cluster
Marianne Design:
COL 1314 tabblaadje
doo hickey's:
poinsettia
sprawling ferns
blaadjes zijn van joy
aan de strik hangt nog een leuke bedel in de vorm van een champagne glas.


Allemaal een fijne dag vandaag!
groetjes
Neline


woensdag 18 december 2013

Xmas Joy

Hallo allemaal,
Zo zijn jullie bijna klaar met jullie kerstmaken maken......ik moet er nog 1 en dan is het gebeurt voor dit jaar !!
Mijn kaart voor deze week is een Lila gekleurd kaart, die me wel wat moeite heeft gekost hihihhi.
Ik had namelijk het afdrukje eerst ingekleurd zonder papier te zoeken want ik dacht ik heb vast wel iets met deze kleur. Nou in al mijn voorraad geen bijpassend papier te vinden....alleen wat restjes papier van het paperpad van Maja design " Vintage Spring Basics".
En met deze restjes heb ik dus deze kaart gemaakt, een heel gepuzzel want het waren een stuk of vier vellen en allemaal was er een vorm uitgestanst, dus een hele uitdaging..... maar ook wel eens leuk om te doen.
Ik heb stempels van het Magnolia collectie "Winter Wonderland" gebruikt ,en het zijn "Joyful Tilda" en "a joyful piglet"....twee hele schattige stempels die super mooi bij elkaar passen.
De Bingo kaarten zijn gemaakt met stempels van Joy, de  grote sneeuwvlok is van Unique en blaadjes (bij de bloementoef ) zijn van dutch doobadoo, en de kleine sneeuwvlokken zijn gemaakt met een pons van Martha Stewart. De cirkel vorm van het afdrukje en het cardstock zijn gemaakt met een stans van stampin up en daar tussen zit nog een doily. Ik heb het kaartje afgemaakt met nog een tekst en een bloementoef.

Bedankt voor het kijken en jullie reacties !!
Groetjes, Vera

dinsdag 17 december 2013

een opkikker kaartje

Hallo ,
Vandaag is het weer aan mij om een kaartje aan jullie te laten zien.
De keer heb ik een kaartje die ik laatst gemaakt heb voor iemand die wel n opkikkertje kon gebruiken.

Ik heb hiervoor de new year sakura tilda gebruikt. De vorm van de kaart heb ik met 1 van mn xxl go-kreate mallen gemaakt. De vlinder rand is van tim holtz. Het papier is vintage autum van maja design. De bedles komen uit mn eigen shoppie vandaan. Wat wondgaas achter het afdrukje die op de floral oval nestabilitie zit En je kan t helaas niet zo goed zien maar tussen tilda en de tekst photoframe heb ik een lantaarnpaal van dutch doobadoo gezet. De bloemen kan je gedeeltelijk *hier* vinden.Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. En natuurlijk wil ik de trouwe bezoekers die steeds weer een leuk berichtje als reactie achter laten bedanken.

maandag 16 december 2013

Happy family!

Het is deze pinguïn familie wel toevertrouwd om de kerstlabels die ik gemaakt heb met de Woodland serie van Marianne Design te bewaken. De familie dankt zijn bestaan aan de Collectables van MD. Ik heb ze uit vilt gestanst. De kaartenhouder heb ik eens op een rommelmarkt gekocht, ik kan hem steeds pimpen met een ander thema, met Pasen plak ik er een kip met kuikens op. Allemaal een goede week toegewenst en succes met het maken van de kerstcreaties, groetjes hennie.


zondag 15 december 2013

Happy New Year!


Goedemorgen allemaal!

Vandaag mag ik alweer een creatie laten zien van mijn hand. Dit keer wil ik een label/tag laten zien in het thema Happy New year. 

Hiervoor heb ik het oudere papier van Magnolia Blue Christmas Holy gebruikt van de Sweet Christmas Dreams collectie. Ook de stempel is uit dezelfde serie en heet Tilda Sparkles. Alle snijmallen heb ik bewerkt met Stamendous Shabby Gold Enamel en dat geldt ook voor het champagneglas. Die was oorspronkelijk zilver nl.

De sterrenborder en klok zijn van Tim Holtz en de sterrencirkel is van Memory Box. De kersttakken zijn van Magnolia Doohickey. Verder zijn de bloemen o.a. van Wild Orchid Craft. Tilda heb ik ingekleurd met mijn copic markers.

Mocht er iets niet in de webshop staan en wil je het toch graag kopen: stuur dan vooral Astrid een mailtje!

Ik wens iedereen nog een fijne zondag en tot de volgende kaart!

Lieve groetjes, Chantal

zaterdag 14 december 2013

Wish & Joy!Goedemorgen allemaal,

Allereerst wil ik alle trouwe volgers hartelijk danken dat jullie de tijd nemen om een reactie achter te laten op ons Duymelot blog en op onze creaties die wij elke dag aan jullie laten zien. Vandaag mag ik jullie hopelijk verblijden en inspireren met een nieuwe kerstkaart. Ik moet ze ook nodig gaan schrijven hihihi.

Hieronder de ingrediënten van mijn kaart:
Diversen: distress inkt, bedel, kant, lint, rozenkant, wondgaas, embossingpoeder snowflake, bloemen Wild Orchid Craft en van de Action, Stampendous Shabby White enamal, copic markers

Ook heb ik natuurlijk even wat close-ups voor jullie:Ik hoop dat jullie mijn kaart mooi vinden en kijk uit naar jullie reacties.
Fijn weekend!

donderdag 12 december 2013

In the snow heart Tilda

Ik wil vandaag mijn wedstrijdkaart aan jullie laten zien die 
ik gemaakt heb voor de maand december.
gebruikte materialen:
"in the snow heart tilda" uit de winter wonderland collection 2013
Ingekleurd met de copics
Papier: Maja Design "vintage winter"
De basiskaart is gestanst met een go kreate mal
loveley fence
poinsettia
sprawling fers
Tim Holtz:
crescent moon and stars
tree line
snowflurries

Het lijstje is gemaakt van klei, verder veel snowtex gebruikt.

Doen jullie nog gezellig mee met de wedstrijd?
Het kan tot aan het einde van de maand.
Fijne avond
groetjes
Neline


woensdag 11 december 2013

Jingle Bell Rudolph

Hallo Bloglezers,
Zo nog even de laatste kerstkaarten maken...en dan is het weer gebeurt voor dit jaar.
Deze kerstkaart is gemaakt met een gave stans van Go kreate, de grooste stans  is 14 x14 cm....dus mooi voor kaarten....en super leuk om mee te werken.
Het papier is van een oudere serie van Maja Design "Frojdefull Jul", gewoon grote scrapvellen van 30 x 30...waar je hele mooie kaarten kan maken....was vergeten dat ik deze serie nog had hihihhihi.....zo vindt je nog eens wat als je opruimd !!

Het stempel / afdrukje is van Magnolia en heet dus "Jingle Bell Rudolph"en komt uit de collectie van dit jaar " Winter wonderland".
De volgende copic markers heb ik gebruikt: E11-E13-E15-E50-E51-E53- Y28-R35-R37-R59.
Ik heb verder de kaart wat rustig gehouden met alleen een tekst, kerstbomen van een Magnolia stans en de bloemen toef bestaat uit roosjes, aster, sweatheart bloem, cherry blossom en de ronde bloem heb ik gemaakt met een stans van Die-namics en daar een plakparel ingedaan.

Ik hoop dat jullie het weer leuk vinden, in ieder geval bedankt voor het kijken .
Groetjes, Vera

dinsdag 10 december 2013

Let it snow...

Hallo allemaal,

Hier weer n berichtje van mij met deze keer mijn wedstrijdvoorbeeldje de let it snow kerstbal.

Ik heb hier de in the snow ski tilda gebruikt. Ik heb in de bal 2 kerstboompjes plakt en daar de tilda voor gezet en aan de achterkant zitten wat rendieren.

De achterkant van de bal is binnenin met spuitsneeuw bedekt en er zit nog wat extra los sneeuw in zodat tilda ook echt in de sneeuw zit. Nog wat extra bloemen er bovenop en wat duchdoobadoo sneeuwsterren en de kerstbal is klaar.
Zo zie je maar weer dat het wedstrijd thema let it snow heel breed kan zijn. Hebben jullie ook nog een leuk idee om te maken of een winterse let it snow kaart doe dan vooral gezellig mee met de wedstrijd.

maandag 9 december 2013

Cool dude!

Vandaag van mij een kaart voor een stoere bink.
Het blijft een echte uitdaging om voor mannen te knutselen.
Dankzij het papier en de stansen van Marianne Design 
is dat minder moeilijk geworden.
Lieve groetjes en een mooie week toegewenst, hennie.

zondag 8 december 2013

Winter Wonderland


Hoi allemaal,

Terwijl jullie mijn berichtje lezen, ben ik in Engeland om daar onze nieuwe Border Terrierpup op te halen. Zooooo spannend! Wel handig dat je je kaarten dan ook van tevoren kunt inplannen :-)

Vandaag wil ik jullie nieuwe inspiratie geven voor onze maandchallenge bij Duymelot - Let it snow! Klik op de foto in de sidebar van de challenge om er direct heen te gaan en doe vooral gezellig mee met de challenge!

Ingrediënten van mijn kaart zijn 
(uiteraard veel te koop bij Creashop Duymelot. Staat het niet in de webshop, dan kun je Astrid altijd even een mailtje sturen):
Dies: Tim Holtz Snow Fluries, Tim Holtz kerstboom, Magnolia Doohickey sneeuwster, label en dennetakken, Joy sneeuwsterren, Go Kreate Frilly mal
Diversen: houten schaatsen, kant, lint bloemen van Wild Orchid Craft, Wondgaas, Viva decor Eiskristal, snowtex

Hieronder nog wat close-ups van mijn kaart. 


Tilda heb ik ingekleurd met mijn copic markers. Je zult denken.... wat is ze licht? Ik heb dit keer geen zwarte Memento-inkt gebruikt, maar de Memento London Fog. Ik vind het wel een gaaf effect geven....

Ik hoop dat jullie mijn kaartje mooi vinden en wens iedereen nog een fijne zondag! Tot een volgende kaart!